Кількість
|
Вартість
|
||
|
Функціональна дія:
• Харчові волокна (клітковина) — це компоненти їжі, які не перетравлюються травними ферментами людини і не засвоюються, але переробляються корисною мікрофлорою кишечника. Клітковина буває розчинна і нерозчинна.
• Розчинна клітковина (пектин) – це волокна, які розчиняються в воді та вбирають її в себе. У цьому утворюється гель. Ця властивість пектинів лежить в основі загусання та приготування джемів. • Нерозчинна клітковина (целюлоза) – це волокна, які не розчиняються у воді та не утворюють гель. Вони збільшують об'єм випорожнень, сприяють перетравленню і полегшують проходження їжі по кишечнику, надаючи проносну дію. Яблука містять обидва види клітковини,— шкірка яблука містить целюлозу, а м'якоть пектин. Apple Fiber містить 25% розчинних харчових волокон і 75% нерозчинних.
• Пектин — це розчинна клітковина, яка є структурним елементом рослинних тканин. Пектин допомагає рослинам утримувати воду, що підвищує їхню посухостійкість і збереження овочів і фруктів. при зберіганні.
• Майже всі рослини містять пектин, але в різній концентрації. Особливо високий рівень пектину мають яблука, які є основним промисловим джерелом його одержання.
• Клітковина служить їжею для корисних бактерій, що населяють кишечник і виконують ряд необхідних людині функцій. Грубі волокна клітковини, проходячи травним трактом, механічно дратують стінки шлунка і кишечника, сприяючи активному виділенню травних соків і посиленню перистальтики. В результаті харчові маси швидше і легше просуваються по травному тракту, не застоюються, не загнивають у товстому кишечнику.
• Пектини є ентеросорбентами та детоксикантами. Їх називають «санітаром організму», оскільки вони «вбирають» в собі токсичні важкі метали (свинець, ртуть, стронцій), холестерин і більшість канцерогенів.
• Пектини знижують рівень холестерину . Будучи розчинними волокнами, вони поглинають екзогенний (тобто з їжею) холестерин. Також вони пов'язують у кишечнику жовчні кислоти, з яких у печінці утворюється ендогенний холестерин.
• Клітковина сповільнює всмоктування жирів та надає відчуття ситості.
Показання до застосування
• Очищення організму.
• Дисбактеріоз.
• Надмірна вага.
• Запори, геморой.
• Профілактика злоякісних новоутворень товстого кишечника, простати, молочної залози та ін пухлин.
• Проживання в забруднених промислових зонах з метою виведення важких металів, пестицидів, радіонуклідів, ін канцерогенів. Високий рівень холестерину (ЛПНЩ) у крові, профілактика захворювань серцево-судинних захворювань, у т.ч. Атеросклероз, інфаркт міокарда, гіпертонічна хвороба.
&bb; Профілактика та лікування холециститу, жовчнокам'яної хвороби
• Цукровий діабет
Спосіб застосування: Розмішати одну столову ложку порошку в 300-350 мл води або соку і відразу випити.
Умови зберігання: у сухому, прохолодному, недоступному для дітей місці, t° не вище +25°С.